29.7.2019
Tak tohle byla snad jedna z nejlepších epizod ever

Na začátku mě opět potěšily ukázky ze života v táborech - Lukeovy vtípky nebo hledání termitů u Šampionů a ranní relace u Aspirantů. US Survivore, uč se, epizody nemusí být jenom o taktice!

Soutěž o odměnu byla dle očekávání brutální. Překvapilo mě, že od Aspirantů si ihned šla sednout Casey, i když ve svých řadách mají Sarah, přeživší tsunami. Vysvětlení jsem však našla od Badena na Redditu: Aspiranti se už někdy předtím bavili, které soutěže by kdo chtěl vynechat, a Casey prohlásila, že by se určitě nechtěla účastnit této soutěže. Sarah na to nic neřekla, tak všichni předpokládali, že tuto soutěž vynechá Casey.
Každopádně jsem čekala, že Sarah nakonec skočí a bude z toho dojemný "Cirie přešla přes lávku" moment, ale nakonec ne. Každopádně bylo od Aspirantů hezké, že se za Sarah postavili a nikdo jí nic nevyčítal (ale zajímalo by mě, jak by to dopadlo, kdyby následující soutěž o imunitu prohráli). Pěkné bylo i gesto od Johna, který jí z odměny donesl marshmallow.
Zajímavým zvratem bylo přizvání jednoho Aspiranta na odměnu k Šampionům a stejně tak "Aspirantská imunita", kterou našla Janine. Čekala jsem, že ji předá Johnovi, ale je fakt, že John se asi netváří moc takticky a mohl by o té imunitě povědět ostatním Aspirantům. Jsem zvědavá, co s ní Janine nakonec udělá (ukázky na příští díl napovídají, že dojde k největšímu tahu v dějinách... tak to jsem vážně zvědavá!

Soutěž o imunitu opět dost fyzická a zajímavá. Bohužel Šampionům to asi opravdu prohrála Pia s Lukem, kteří zamotali lano. Až jsem se bála, že by se terčem kmenovky mohla stát právě Pia, ale naštěstí se Sportovní aliance sama rozpadla. Jak jsem předpovídala v diskuzi k předchozímu dílu, Steven udělal zásadní taktickou chybu. Místo toho, aby s Abbey a Rossem jednal přátelsky a pokusil se je přetáhnout na svou stranu (např. "Chápu, proč jste raději vyloučili Susie, byla nejslabší, teď je však nejslabší Pia, tak pojďme vyloučit ji"), tak se do nich pustil ještě víc. O Abbey prohlásil, že je (její hra) slabošská, Abbey si to vzala osobně a její nová aliance ji naopak chtěla ochránit a pustili se zpátky do Stevena. No a Nova to nakonec dovršila komentářem o krokodýlích slzách

Každopádně před kmenovkou to vypadalo, že bude hlavním terčem Steven, ale na potutelných úsměvech Lukea, Davida a spol. mi něco nehrálo. Nakonec se k údajnému vyloučení Stevena přidal i ET a Simon, ale nová aliance toho využila a raději vyloučila Novu (která byla nejspíš fyzicky slabší než Steven a možná i otravnější v táboře). Každopádně díky editorům jsem to skoro vůbec nečekala, protože o Nově v celém díle nepadlo snad ani jedno slovo.
No a celý díl ultimátně završil JLP a jeho poznámka o Stevenovi - "Myslel sis, že už je všechno ztraceno, ale zase jsi z toho nějak vybruslil."

Next time on Australian Survivor: Doufám, že Janine tou svou "Aspirantskou" imunitou nepodrazí moje oblíbence Lukea a Davida, jinak klesne na dno oblíbenosti

Dojmy po EP04: