Alisch píše:Já bych ten LJův tah moc nezatracovala. Není až tak charismatický jako Malcolm, aby mohl nechat horkou hlavu Tonyho odehrát imunitu ve svůj prospěch. Takhle si docela utužili vztah, a Tony mu bude mít aspoň po určitou dobu tendenci věřit. Navíc to bylo rozhodnutí na fleku a po bitvě je každý generálem.
Tony nieje Reynold, mne Reynold prišiel, že nad hrou viac premýšľa (samozrejme, až po zlúčení, keď už nemyslel vtákom a (ne)vedel počítať na prstoch dvoch rúk, čo vlastne ani Brad z minulej série nevedel... vysokoškoláci?!), Tony je ten typ zbrklého hráča, ktorý skôr koná ako rozmýšľa. V min. diely som písal, že keď je schopný narafičiť clue takým štýlom ako to spravil Jeremiahovi, tak či aj v bežnom živote nenastrčí drogy do auta, tomu komu potrebuje. Zrovna mi ako férový typ človeka nepríde. A jeho "som policajt" / "nie som policajt" a teraz vážne "som policajt" mu zrovna k dôvere nepridá.
Alisch píše:Heh, Sarah teď v exit interview s Robem řekla, že prvotní plán pro radu bylo hlasovat pro Tonyho. LJ by mu fakt zachránil zadek, kdyby Kass neměla zaječí úmysly.
Tá toho narozpráva... Prejdime si možné scenáre:
a) Tony neukáže, že má HII, "6" hlasuje pre neho (i keď reálne 5, lebo práve Sarah netuší že Kass prešla), výsledok = odstrelia idol + vypadne Sarah (pri zrade Kass) - LJ má stále svoj idol!b) Tony neukáže, že má HII, "6" hlasuje pre Jefru / LJ /Trish (i keď reálne 5, lebo práve Sarah netuší že Kass prešla), výsledok = odstrelia idol + vypadne Sarah (pri zrade Kass) - LJ má stále svoj idol!c) Tony ukáže idol, "6" hlasuje pre neho (i keď reálne 5, lebo práve Sarah netuší že Kass prešla), výsledok = idol sa nezahrá, Tony dostane hlasy, ale i tak vypadne Sarah - LJ má stále svoj idol!d) Scenár, ktorý sme dnes videli, len s tým, že LJ neukáže idol a nezahrá ho - LJ má stále svoj idol!e) Nikto nevytiahne idol, Kass hlasuje proti Sarah, pomer sa zmenil z 6:5 na 5:6, obe HII v obehu, nikto netuší, kto ich má. (niečo podobné ako prebehnutie v SP od Cochrana).Sarah si za všetky tie scenáre môže sama, práve tým, ako chcela diktovať hru, niekto už vyššie spomínal rovnaký scenár z Vanuatu u žien, ja by som na druhej strane rád napísal meno CIRIE a FvF, to je štýl, akým mala v aliancii rozprávať, Cirie ukázala, že nie vyhrážky pomôžu, ale viac tá sociálna hra, uvediem príklad, Sarah si vymieňa názory a nepôsobí dôveryhodne pri Kass, určuje kto vypadne a kto nie (pritom nieje "stabilná členka aliancie a tlačí na pílu, ukazuje s kým by bola ochotná hrať + tvrdí, že Tony určite nemá HII, lebo s ním trávila čas a je blbý = podcenila a nepoznala protivníka, ktorý si s ňou i tak vytieral zadok v pôvodnom kmeni), druhý príklad Cirie, je 5. koleso u vozu pri 2 pároch, ide s babami, vtipne do nich pošťuchuje o malých "Ozzýčatách", potom hrá na city, že aj tak vie, že vypadne 5, baby jej povedia, že muži sú hrozba a že určite pôjdu pred ňou, pri tom, že vtedy počítali, že bude F3, vlastne rozmýšľali už o finále!!! Kedy Sarah s kým rozmýšľala o finále? Prečo si nedohodla podalianciu ako tá "jediná" "vyvolená" práve s "mozočkami", s tým, že by mala ešte ďalšiu podalianciu s babami, aby vyšúpli Spencera, ktorý by mal reálne šancu vyhrať (niečo ako Malcolm vo F4 v S25 - rovnaký scenár). Tu je ten rozdiel medzi výbornými hráčmi a štatistami, Sarah je štatista, Kass je štatista. Emočne premotivovaná mužatka typu Alicia z Austrálie vs. emočne labilná a nestranná právnička, ktorá má reči na policajtov...
Ako najväčší hlupák okrem Sarah, vyšiel práve LJ, a prečo? Tony má kladné body u svojich zato, že hneď povedal, že chce ochrániť seba a SVOJU SKUPINU, LJ zbrklo jednal, idol ukázal až potom, čo za neho zahral idol Tony. V podstate, je bez idolu, podľa mňa pri konkurencii Wooa, Jeremiaha a aj Tonyho nemá šancu vyhrať náhrdelník imunity. Takže čoskoro pôjde do poroty. Osobne si myslím, že nastane scenár, ktorý som tipoval pri Sarah (že bude hlasovať zo 6, s tým, že po tomto hlasovaní, keby sa Kass ovládla, by ju najbližšie pri pomere 6:4 podrezali), takto sa môže stať, že Kass si podržia ešte jednu TC, tentokrát bez HII (neberiem do úvahy, že je v "hre" nová imunita), pomer je 4:6 a práve tá imunita ktorú zbrklo zahral LJ im bude chýbať v tejto fáze hry (ako poistka, keby zase Kass prebehla a išla s predošlými do remízy, prípadne ju môžu hneď podrezať a stále budú na koni, ale ako píšem, tá imunita by sa teraz hodila pre prípad prebehnutia, lebo práve teraz je Kass v pozícii Sarah). Myslím, že prebehnutie Kass bola tutovka, aspoň tak to prezentovala Trish tej skupinke, keď im prišla oznámiť, že ju má. Takže pokojne stačilo zahrať len 1 (Tonyho) alebo žiadnu imunitu. Proste AMATÉRI. Kass prebehla možno ani nie preto, žeby Sarah nemusela, ale skôr preto, že chcela mať osud vo vlastných rukách čo do hlasovania, ale spravila len to, že si odstrelila 5 hlasov od poroty + "kto chce spolupracovať s prebehlíkom, čo zradil svoj kmeň?" (Penner, Candice & Cochran by jej vedeli hovoriť).
Porazení (komplexne, strategicky, sociálne) v tomto diely: Sarah, LJ, Kass
Porazení po ďalších dieloch: partia, ktorá nebude mať "silný HII"
V tomto diely sa lámal chlieb a séria pôjde, tam kde patrí, do dolnej polovice rebríčka všetkých sérii, niečo ako SP

todilka píše:Co si myslíte o Tonym a jeho hře ?
Mix Russella Hantza a Brada Cúúúlkokota, bez reálnej šance vyhrať.
Prečo?
- Klamstvá (ktoré, ale taký Russell aspoň v Samoe vedel dlho držať pod rúškom tajomstva, i keď spravil potom to čo Tony, musel sa pochváliť, lebo asi keď bol malý ho nikto nechválil a chcel aby vedeli aký je kurva king.
- Zbrklé kroky, schytáva všetky guľky ako Brad.
- Jeho sociálna hra je veľmi tragická, a ani zahranie HII mu nemusí pomôcť (koľko krát zahral HII za iných Russell?)
Nemôžem si pomôcť, ale produkcia podľa mňa otázkami, nejak pri rozhovoroch naznačila, že Sarah nieje 100%, prípadne nasadila do hlavy chrobáka Trish.
Stačia otázky typu: "Nemyslíš si, že tvoje radovanie F5, mohlo tvoju kamarátku zraniť?"
"Nemyslíš si, že osamotená Sarah mohla nadviazať vzťahy v novom kmeni?"
RC spomínala, že v S26 a S27, napr. na Cochrana (v S26) produkcia vôbec nijak otázkami neupriamovala pozornosť jeho spoluhráčov pri rozhovoroch, i keď vyhrával imunity, tak si podľa mňa mysleli, že je to len lolo čo má šťastie. Na druhej strane, nás produkcia chcela presvedčiť, že Cochran vedie "šou" tým, koľko záberov mal na kameru (dejavú s Russellom).
Je možné, že takto roztrieštila produkcia aj alianciu mužov v S27. Stačia vhodné otázky pre paranojou presiaknutých hráčov, ktorí veľa nespia a málo jedia a oheň je na streche.