Reunion - poněkud odfláknutý, Sia ho celej podělala

Mrzí mě, že se Cydney a 6/7 pre-merge odpadlíků (hlavně teda hvězdy jako Jenny, Alecia nebo Peter) nedostali vůbec ke slovu...
Kaoh Rong - tak tahle série mi konečně pomohla vyřešit jedno velké dilema, totiž sestavu mých TOP 10 Nej sérií, úspěšně zaplnila to poslední, 10.místo, kterým jsem si nebyl moc jistý

Abych to shrnul: BxBxB epizody luxusní, obsahující kompletní story Alecie, hvězdy Brawns (která bohužel tragicky skončila jejím odchodem) + zábavné čachry u Brains, které vyvrcholily bezva blindsidem, završené to bylo dramatickou evakuací Caleba. Nudilo mě v téhle části jen Beauty, kde se skoro nic nedělo a příběh se tam nijak nevyvíjel (ženské tři díly opakovaly, jak budou držet spolu a Tai mezitím blbnul s hledáním idolu). Swap fajn a sice bylo blbý, jak to podělal Beauty, jenže vzhledem k tomu, že mě z toho kmene zajímá jediná Julia, která byla v bezpečí v ToTangu, ani mi to moc nevadilo
Po sloučení nejprve evakuace Neala, pro mě jedno z top 3 nejzarmoutivějších vyloučení za sérii (ty další 2 byly Alecia a Julia). Blindside na Nicka super, i když trochu předvídatelný. Pak dvě epizody trvající odboj mužských, který mě bavil. Až epizoda, kde odešla Julia, mě poněkud nudila a zklamala a dokonce jsem se i začal strachovat, že bude zbytek série na prd, naštěstí jsem se mýlil a poslední 3 epizody mě znovu bavily (hlavně díky výsledkům soutěží, které vyhráli Cydney a Joe a zavřeli tak Probstovi tu jeho užvaněnou hubu

). Finále dost nepředvídatelné a přestože Michele rozhodně není moje oblíbená vítězka nebo dokonce hráčka, její výhru jako takovou oceňuji jako pro Survivor rozhodně pozitivní (konečně někdo, kdo nepotřeboval tucet idolů a nestrávil celou sérii plkáním nesmyslů na kameru).
Takže bych to shrnul: TOP 3 post-HvsV série (společně s Filipínama a SJDS), jeden z nejlepších a nejzábavnějších castů v historii (úplně ukradení mi jsou a ničím mě nezaujali pouze 2 lidi, Darnell a Anna), zajímavá a celkem netradiční vítězka. Co víc od Survivora chtít? Velká spokojenost, po 2 sériích, které mě docela zklamaly, jsem díky Kaoh Rongu znovu obnovil víru v to, že Survivor jako show ještě nejde úplně do háje.
Cast:Darnell - divný týpek, co kadil do moře přímo před soukmenovci
Jenny - celkem normální ženská, které vlezl brouk do hlavy a jí pak z toho docela slušně jeblo
Liz - arogantní robot. Odešla ve správný čas a díky tomu mi nevadí
Caleb - mám ho rád, ani v BB mi nevadil, tady byl fajn, i když toho moc nepředvedl
Alecia - pro mě jedna z hvězd série, strašně mě bavila a jen díky ní se dalo na Brawns koukat
Anna - nesympatická. Kdyby dostala šanci, možná něco předvedla, totiž víc než kozy
Peter - původně mě mrzelo, že neodešel ve třetím díle místo Liz, ale když on vlastně teprve potom stál za to. Mrzelo mě, když vypadl (ale to by mě v té téměř perfektní top 12 mrzelo u všech krom Michele a Nicka

)
Neal - pro mě promarněný potenciál - evakuace s idolem v kapse a následná eliminace z poroty jsou podle mě hlavní důvod, proč stál jeho edit tak totálně za hovno.
Nick - v prvních epizodách mi byl hodně nesympatický, ke konci dostal víc prostoru a docela mě těma jeho arogantníma kecama bavil
Debbie - před sloučením naprosto super, jedna z favoritek. Těch posledních pár epizod už nebyla tak dobrá a mrzí mě, že odešla tak brzo - její vyloučení bylo ale totální blindside a moc mě bavilo
Scot - úplně mi nesedl, ale oceňuji roli, kterou v příběhu sehrál
Julia - další moje velká favoritka a jak jsem zjistil, jediný hráč z Beauty, který mi opravdu přirostl k srdci. Jako hráčka (na 19letou holčinu) fakt super a docela jsem i doufal, že s chlapama do toho finále dojde a tam je rozdrtí
Jason - super záporák, který nebyl přehnaně otravný a nesnesitelný, skoro jsem mu i fandil

Takhle nějak bych si villainy v Survu představoval
Joe - mrzel mě jeho edit, protože mi přišlo, že Joe by byl fakt super postava, kdyby ho nechali taky sem tam něco říct. Vynahradila to alespoň ta poslední epizoda s výhrou odměny a evakuací kvůli přecpání se masem

Jeho hádky s Liz a Peterem byly taky fajn
Cydney - poslední moje velká favoritka - v Brawn se držela při zemi a rozjela to až po sloučení, a že to stálo za to - má dost vekou zásluhu na tom, jak se hra v Daře vyvíjela. Škoda toho prohraného ohně - myslím, že měla větší šanci vyhrát než Aubry a bylo by super mít třetího vítěze tmavé pleti v řadě.
Tai - ze začátku super, ale asi od třetí epizody mi začal lézt tak nějak na nervy a už jsem se toho pocitu nezbavil (hodně jsem se bál, že vyhraje a bude tak už nevímkolikátý vítěz v řadě s hromadou idolů a výhod a smutným příběhem v záloze... má ale rozhodně plus za to, že díky němu (a evakuacím) vlastně vyšly všechny idoly vniveč, což vždycky potěší. Akorát teda kvůli tomu dost možná produkce nasadila do hry tu blbost s vyřazením porotce namísto final 2, což mě dost zklamalo).
Aubry - úplná favoritka to sice není, ale hrála solidně a docela mě i bavila. Výhru jsem jí přál... no, co se dá dělat
Michele - hrozně mě nudila. Před sloučením si pamatuju akorát to, jak si stoupla na špatnou podložku. Po sloučení byla vidět, až když vyloučila Julii a asi až někdy po tom mě začala trošku bavit, ale v 12.epizodě už je trochu pozdě na to, abych si někoho oblíbil a ještě mu začal přát vítězství. Taky mohli ukázat, jak třeba komunikovala s Jasonem nebo Scotem, aby to její vítězství vyznělo alespoň trochu oprávněně... určitě jí podle mě uškodilo i to, že šla na svojí první radu až snad nějaký 22.den (celkem byla jenom na 6 kmenovkách, nejmíň ze všech finalistů v historii, a ještě měla na 2 imunitu

). Každopádně i vítězové jako Michele jsou občas třeba a já už se s ní jako vítězkou (přestože je z těch ženských momentálně moje dost možná úplně nejmíň oblíbená) téměř i smířil
Oblíbenci série: DEBBIE, ALECIA, JULIA, CYDNEY, Neal, Jason, Jenny, Aubry, Peter, Joe, Liz, Caleb, Tai, Scot
Hodnocení vítěze: 3,5
Hodnocení série: 8,5