20.8.2019
A máme tu sloučení!
Musím říct, že se mi docela líbí barva šátků sloučeného kmene. Jo, sice je opět černá (pro připomenutí - sloučené kmeny ve všech novějších sériích měly černou barvu), ale ty červenorůžové proužky tu barvu docela ozvláštňují.
Následovala soutěž o individuální odměnu, která byla doplněna o Jonathanovo lákání pomocí různých jídel - což lehce připomnělo aukci, která v sérii 2016 a 2018 následovala ihned po sloučení. Doufám ale, že aukci ještě uvidíme o pár dílů později, jako to bylo v sérii 2017. Je to totiž vždycky zábava a je velká škoda, že US Survivor už aukce nedělá.
Individuální odměnu nakonec vyhrála Daisy, i když jsme se o obsahu tajemné bedny dozvěděli až o pár scén později.
Další byl na programu společný příchod do tábora (sloučený kmen bude dále pobývat na pláži původních Šampionů) a poté vymýšlení názvu kmene. Zde se projevil ULTRAMEGASUPERFANOUŠEK Andy a navrhl název kmene - Soli Bula, což údajně znamená "společné přivítání". Od ultrafanouška jsem však čekala nějakou "zradu" a taky že jo - v Andyho zpovědi jsme se dozvěděli, že Soli Bula totiž ve skutečnosti znamená "obětování". Navíc Andy nechtěl před ostatními vypadat jako ULTRAFANOUŠEK, ale jak správně poznamenal David - kdo si před příchodem do Survivora připravuje název pro sloučený kmen?
Pak jsme se konečně dozvěděli, co měla Daisy za odměnu v tajemné bedně - všechny pokrmy ze soutěže, koupel, zavolání domů, výhodu do soutěže o imunitu a navíc ještě i skrytou imunitu. Docela mě překvapilo, že se o odměnu nemohla s nikým podělit, jako to bývá u individuálních odměn zvykem. Bohužel pro ni však asi všichni odhadli, že odměna zahrnovala i skrytou imunitu, takže je její imunita takovým veřejným tajemstvím.
Následovala soutěž o imunitu - další soutěž na výdrž. Daisy díky výhodě mohla začít o 10 minut později než ostatní. Nakonec to však po 55 minutách bylo mezi Abbey a Shaunem a imunitu vyhrál Shaun - ukázalo se, že tak bude opravdu hrozbou v soutěžích. Pokud tedy někdy nevyhraje individuální imunitu, je možné, že ihned poletí. Nejvíc mě ale pobavilo, když se vysokému Shaunovi snažil JLP nasadit náhrdelník
Při taktizování v táboře se ukázalo, že Šampioni zřejmě stále pevně drží spolu, i když Pia s Janine měly nějaké náznaky, že by chtěly vyhodit Davida. Jo, David je velká hrozba, ale pořád je proti nim šest Aspirantů, takže vyhodit ho takhle brzy by byla velká taktická chyba. Šampioni tedy musejí logicky zacílit na někoho z Aspirantů - Shaun má náhrdelník a u Daisy se očekává skrytá imunita, terč tedy padl na Andyho, který není oblíbený ani mezi Aspiranty. Šampioni také správně uhádli, že by Daisy za proradného Andyho imunitu nezahrála. Dave s Lukem taky Daisy dobře nahlodali a vyvolali v ní paranoiu. Hlavně mě pobavil rozhovor Daisy a Davida u přístřešku - byl to hodně nenápadný způsob, jak Daisy naznačit, že David o imunitě ví:
Daisy: "Nechci, abych dostala hlasy jenom kvůli imunitě, kterou ani nemám!"
David: "To jsou jenom takový kecy, musíš to hlavně přečkat. Když jsem měl skrytou imunitu, tak jsem se cítil úplně stejně."
Na kmenovce se ukázalo, že David s Lukem opravdu umí hrát. Luke veřejně vyhlásil Andyho za hlas pro Daisy na kmenovce, kdy byla vyloučena Hannah (údajně se z toho Andy vykecal tak, že podle něj Daisy ve skutečnosti napsala Hannah - škoda, že jsme jeho argumenty neviděli v následujícím díle!), i když to Andy neustále popíral. Poté ale bylo jasné, že za Andyho Daisy imunitu určitě nezahraje. No a pak do Daisy několikrát rýpnul David a tak raději zahrála imunitu za sebe, i když ji absolutně vyplácala. Překvapil mě však výsledek kmenovky - kdy pro Andyho nehlasovali nejen všichni Šampioni, ale dokonce i všichni ostatní Aspiranti. Čekala jsem, že výsledek bude těsnější nebo dokonce dojde k remíze - ale zřejmě to svědčí o tom, že Andy opravdu nebyl v oblibě. Aspiranti tedy asi nechtěli riskovat případnou Andyho zradu a buď budou všichni postupně na odstřel, nebo se spolehnou na skryté imunity, nebo se pokusí nějak infiltrovat alianci Šampionů.
No a třešničkou na závěr tohoto dílu bylo Andyho odhalení Davidovy skryté imunity, i když se při jeho rozlučkové zpovědi ukázalo, že o ní vůbec nevěděl a udělal to prostě jen tak
Dojmy po EP14: