3.9.2019
Tak podle editu bych vážně netušila, že duel vyhraje Simon
Tipovala jsem to spíš na Daisy, ale nakonec se nepodařilo. Při sledování mě trochu zarazilo, že JLPho počítání "3, 2, 1..." u Daisy bylo mnohem pomalejší než u Simona, což by mohlo být trochu nefér. Pak jsem si však přečetla vyjádření Badena i samotného JLP, že soutěž byla nakonec sestříhaná úplně jinak, než byla ve skutečnosti. Původně totiž měli 12 kotoučků a měli postavit věžičku ze všech, ale po téměř dvou hodinách, kdy oběma věžičky neustále padaly, přešli na režim "náhlé smrti" - kdo do 10 minut postaví nejvyšší věž, vyhraje. Simon nakonec porazil Daisy o 1 kotouček a vyhrál. Zajímavé, co všechno dokáže trochu šikovného střihu
Taky mě překvapilo, že Daisy si vlastně neprošla rituálem zhasínání pochodně a pouze musela spálit šátek.Jinak po duelu mi došlo, proč je asi Simon v editu tak neviditelný - on asi prostě neumí dobře působit na kameře a pořádně se vyjadřovat. Viz rozhovor s JLP po duelu...
JLP: "Simon, congratulations, how are you feeling?"
Simon: "I'm feeling good, thanks, I'm good."
Po návratu do tábora se Simon konečně začal trochu projevovat a pustil se do hledání imunity. Kdyby někoho zajímalo, proč začal zběsile hrabat na náhodných místech u tábora, bylo to údajně proto, že Luke s Harrym schovali do džungle svoje staré nápovědy, kde stálo, že je imunita pod zemí a někde v táboře. Nicméně Simon se nevzdával a hledal několik hodin (a nakonec ho to příliš vyčerpalo do soutěže o imunitu). A v Jury Ville se pak dokonce zmínil, že doufá, že do jedné z jeho děr někdo omylem šlápne a zlomí si nohu
(Mimochodem, Jury Villa ještě nejsou online, protože ještě na torrentech nevyšla verze CRR, kde bývá Jury Villa přiložena)
Soutěž o imunitu dobře známe z US Survivora. Doufala jsem, že se zase někdo vtipně splete ve spellingu jako tehdy Joe v Kaoh Rong, ale nestalo se - akorát Simon dal svoje ypsilon obráceně. Imunitu nakonec vyhrál Luke, získal tak druhý náhrdelník ve své survivorské kariéře a oficiálně se tak dostal dál než ve své první sérii. Baden také zmínil, že během soutěže o imunitu panovala taková zvláštní atmosféra, kdy výhru nikdo nepřál Simonovi.
Nakonec se tedy Simon trochu pokoušel o scrambling, ale nepovedlo se. Byl jasným terčem a nakonec se k většině přidaly i Janine s Piou. Na kmenové radě byl tedy Simon vyloučen jednohlasně. Jenom nechápu, proč jsme opět neviděli jeho hlas - ani při čtení hlasů, ani v závěru dílu. Taky mě překvapilo, že Simon byl při závěrečné zpovědi dost dojatý - možná je škoda, že jsme z něj tolik neviděli, když chtěl tolik hrát, ale bohužel si své herní tahy asi naplánoval moc pozdě.
Příští díl nás prý čeká až v pondělí a já zjišťuju, že tam zůstala tak silná finálová šestka, že tam asi není nikdo, komu bych výhru nepřála...
Místo dojmů tedy napíšu pořadí, ve kterém bych hráčům přála výhru:1) Luke
2) Pia
3) Harry
4) Baden
5) Abbey
6) Janine