Hehe, díky Masařce za shrnutí, já byla tentokrát trochu ve skluzu

12. díl jsem sledovala včera večer a 13. dnes ráno, tak jdu doplnit dojmy

Harry v minulém díle zahrál imunitu, takže se ihned vydal na lov další. Člověk by až řekl, že ty imunity nachází podezřele snadno, ale je možné, že jsou Šampioni prostě natolik v bezpečí, že tomu nevěnují tolik času a úsilí, jako Harry s hlavou na špalku. A to byla přitom další imunita schovaná přímo v přístřešku, kde si ji mohl všimnout kdokoliv. Taky se mi líbilo, jak ji Harry nakonec získal - odvedení pozornosti pomocí kmenové vlajky před odchodem na soutěž byla skvělá taktika!
Soutěž o odměnu aneb další návrat Towers of Terror

No, poslepu bych tuhle soutěž vážně dělat nechtěla, nicméně to byl další oživující prvek jinak poměrně "obyčejné" soutěže. Akorát ty placáky musely být dost nepříjemné
Myslím, že proti Johnovi musela jít Pia, protože Matt nebo Simon šli proti někomu z větších chlapů od Champions. Podle toho, co píšou soutěžící na Reddit, tak se u těchto "soubojových" soutěží většinou natáčí víc duelů, než se nakonec dostane do pořadu. Sice v epizodě třeba JLP říká "Hrajeme do tří bodů", ale ve skutečnosti hrajou třeba do pěti nebo do sedmi a pak z toho vyberou nejzajímavější souboje.
Odměnu nakonec vyhráli Champions a John si tak konečně mohl vychutnat svojí
chicken parma 
Champions také mohli vzít na odměnu někoho z druhého kmene a logicky vybrali Harryho, který je už dlouho na odstřel. Také jsme viděli v hovorech náznaky plánů na úmyslnou prohru imunity, aby Aspiranti zachránili Harryho a případně se zbavili někoho z Šampionů.
V soutěži o imunitu však Andyho pokus o prohru při skládačce byl neskutečně očividný a trapný. To by muselo dojít i slepýmu! Naštěstí pro Davida a Lukea se prý plán na úmyslnou prohru nedotáhl do konce - Baden o něm sice věděl, ale řekl mu to jenom Andy těsně před soutěží. No a protože se Andymu nedá věřit a protože Baden je nečekaný
challenge beast, dopadlo to další výhrou Champions.
JLP opět perlil:
"Andy is just another piece of the puzzle that Baden has to deal with"
Taky mě překvapilo, že v této soutěži nedošlo k žádnému zásahu doktorů, jak naznačovalo minulé
Next time on Survivor. Režie nás opět pořádně zmátla
Stejně jako nás režie zmátla při klasickém taktizování před kmenovkou. Podle hovorů to opravdu vypadalo, že bývalí Šampioni dají všechny hlasy Harrymu, ten zahraje imunitu a poletí Pia, ale opět jsem si říkala, že by to asi bylo moc jednoduché. Čekala jsem, že Pia bude mít zase nějaké divné tušení a přemluví Janine, aby zahrála imunitu za ni, čímž by došlo k remíze bez hlasů. Ve skutečnosti se však Simon ani Ross nenechali přemluvit k flipnutí a Šampioni se na rozdělení hlasů mezi Harryho a Matta domluvili buď mimo kameru, nebo nám to editoři zatajili pro větší moment překvapení. Nakonec tedy Harry zahrál imunitu za sebe a zachránil se, Janine vyplácala svou Aspirantskou imunitu (která by ale stejně za pár kmenovek ztratila platnost) a po remíze mezi Piou a Mattem vyletěl Matt. Ale škoda, před hrou byl docela propagován a čekala jsem od něj nějaké větší projevení, ale nakonec to byl jenom týpek, co hrál "loajální hru" a v soutěžích neudržel ego na uzdě.
Dojmy po EP12:

- David, Daisy, Luke, Pia, Harry, Baden, John, Shaun

- Matt, Andy, Simon (taky mi vzhledem k neznalosti hry a taktiky klesl dolů i přes svou neviditelnost)