Tak jsme se konečně dočkali, musím říci, že mně po čase příjemně překvapil počet diskutujících na zdejším fóru a rozhodl jsem se taky něco přispět do mlýna. Má reakce přichází pozdě, byl jsem totiž z první epizody vedle, musel ji vstřebat, zkouknout znovu, a tak nějak si vše urovnat v hlavě.
Již mnohé bylo řečeno, přesto, pokud si někdo můj pohled přečte, budu rád.
Nejdříve bych vychválil celou epizodu obecně, kromě pro mne skoro bezchybného castu mě nejvíc zaujala hudba, obzvlášť při čtení hlasů byla bezchybná a pro zajímavost, během confessionals Amber a Ethana v pozadí hráli znělky z jejich řad. Musím i podotknout, že Fiji mě tradičně nezklamalo, opravdu krásné prostředí, impozantní ostrovy a průzračná voda…
K epizodě jako takové.
soutěžePrvní soutěž byla podobná té v HvV, ovšem ve vodě je fyzický souboj mnohem bezpečnější, riziko zranění je menší, což je za mě pozitivní do budoucna. Vyhrál kmen červených, když o jejich vítězství „bylo již rozhodnuto předem“ vzhledem k proudu v oceánu, který hrál v jejich prospěch (viz. souboj Natalie, Parvati X Kim, Sarah). Zároveň participovali všichni soutěžící a odměna celkově skončila 5:1 ve prospěch červených, dva souboje však byly vystřiženy. (zdroj –
https://ew.com/recap/survivor-season-40-premiere/)
Druhá soutěž – Dakal naštěstí nepykali za vyřazení jejich nejsilnější ženy, obecně mi přijdou fyzicky slabší, takže uvidíme, jak budou zvládat soutěže do promíchání (nebo sloučení haha). Kromě Roba bych nechtěl zapomenout vyzdvihnou červené (Yulův nápad) a to, jak se dostali přes barel skrze klasické stoličky a pracovali velmi efektivně. Jinak za mě spolupráce Ben, Ethan a vyzdvihování nejen Jeremyho Robem velmi silný moment. Paráda i házení Jeremyho, spolkl ego a házel takovým „babským způsobem“, který je v tomhle ovšem mnohem efektivnější.
Vývoj v kmenechZe spolupráce Roba a Parvati jsem zcela nadšen, ještě když se k nim přidal Ethan, dream aliance byla na světě. Přestože však nebyli zmíněni jako možní kandidáti na vyloučení, stále si myslím že jsou v ohrožení a nemají podle mě příliš dobrou pozici. Tu by mohl mít takový Ben, který dobře hrál na obě strany, jak s old schooly tak new schooly, Adama varoval, že je target a nyní s Michelle chce vyhodit jednoho z old school hráčů. (na druhou stranu to jak hodil Danni přes palubu jej může učinit nedůvěryhodným). Podle toho, co jsme viděli to vypadá na střet new school x old school, v tomto případě by otázka byl Jeremy ten podle mého stále chce vsadit na meat shield strategy a zachovat ve hře Roba a Parvati a podle pregame picku vyloučit Adama. To by si však první hlasování nesměl vzít osobně, mám o něm relativně vysoké mínění a myslím, že je toho schopen. Další otázka je i Ethan, ten je jasně v alianci s Robem a Parvati, ovšem Danni v jejich rozhovoru říkal: „at this point i am with Rob“, což mi s větou Danni která Denise říkala „we were gonna pull someone in to vote out boston Rob“ implikuje, že Danni chce pořád Roba vyhodit i přes jejich uzavření aliance ale něco změnilo její/jejich plán. Velká otázka je pro mě i Ethan, myslím že bude hrát tvrdě a nevím jak dlouho pro něj bude výhodné držet si kolem sebe Roba. Zároveň se Adam s Denise mohou připojit na stranu old schools, což je taky možnost, zvláště, když to podle ukázek vypadalo na nějaký malý střet Adam/Denise x Ben (ben knows…)
Pokud modříprohrají, myslím, že bude vyřazen někdo z těchto lidí Ben/Adam/Rob/Parvati, pro Roba a Bena hrají schopnosti v soutěžích. Samozřejmě vše se může změnit, vidíme toho strašně málo z toho co se v kempu děje..
V kmeni červeném je situace mnohem méně zamotaná, situace vypadá zcela zřetelně. Hru ovládá spojenectví "nespojených" Yul, Sophie, Wendell a Nick, pokud si to zbytek kmene neuvědomí a nespojí se Kim, Tyson, Sandra, Tony a a Sarah (což se mi jeví velmi nepravděpodobné – spíše se vytvoří 6 s Kim a Tysonem+ tedy Yul, Wendell, Sophie a Nick) v tom případě by mohla vypadnout Sandra. (Ta má však ještě idol na 2 kmenovky tak uvidíme jestli neproběhne nějaké dělení hlasů, zahrání idolů, přeběhnutí nebo jestli to nezahrají na jistotu a nevyloučí velkou hrozbu Tysona). Musím však dodat, že málokdo čeká, že že má Sandra idol.
VyřazeníObě vyřazené utrpěli především kvůli jejich spojenectvím s Jeremym, Robem. Amber byla spolu se Sandrou nejlogičtější volba (co takhle vyřadit dvojnásobného vítěze???). U Natalie jsem trochu uvažoval, je to velký přínos v soutěžích a moc nechápu především rozhodnutí Roba a Parvati, kdy je skoro jasné, že Jeremy je jeden z mála, který s nimi do určitého bodu chce hrát. Uvidíme, jak se to vyvine, faktem je že ze stovky hodin záběrů jsme viděli hodinu...
Tip na vyřazeného v další epizodě: Sandra
Komu fandím: Rob, Parvati, Yul, Ethan, Tyson, Jeremy, Nick
Neutrálně: Wendell, Ben, Denise, Sophie
Nefandím: Adam, Michelle, Sandra, Tony, Sarah, Danni, Kim
Tipy na vítěze (hoodně předčasné..

) : Yul, Sophie, Nick, Wendell;