26.8.2019
So, the Golden God is gone... Aneb po Shaunovi mi vypadlo další eye candy
Na úvod musím říct, že mě tentokrát překvapilo, jak tato epizoda byla až "moc málo překvapivá". U předchozích dílů se vždycky celou dobu mluvilo o vyloučení někoho, ale nakonec vypadl někdo jiný - tady se od začátku mluvilo o blindsidu na Davida a nakonec to tak dopadlo. Na druhou stranu jsme ale viděli pečlivou přípravu tria Pia-Janine-Abbey a jak postupně tento plán představili ostatním. Hlavně respekt za to, že se jim to vážně podařilo udržet v tajnosti a nikdo se před Davidem nebo Lukem neprokecl.
Ale popořadě. V tomto díle opravdu nebyla soutěž o odměnu - podle mě je ani při natáčení jednou za čas nedávali, aby jim celková hra vyšla na 50 dnů. Nicméně na Redditu jsem četla, že zřejmě místo soutěže o odměnu proběhlo "morální dilema". Šlo o to, že kmen měl vyslat jednoho zástupce ze svých řad na morální dilema. Zvolen byl Simon a dilema spočívalo v tom, že měl několik různě velkých kousků pizzy a měl je podle velikosti rozdělit ostatním. Sám si vybral nejmenší kousek a další rozdělil podle toho, kdo se od sloučení účastnil odměn spojených s jídlem. Bohužel, jelikož byl na dilema vybrán neviditelný Simon, scéna se do samotného dílu nedostala a je ke zhlédnutí pouze jako secret scene na webu 10play (já ji ale neviděla, protože 10play má moc dobře zabezpečený web a ani přes australskou IP adresu mě to k přehrání videa nepustí).
Soutěž o imunitu známe z amerického Survivora, ale tam měli míčky už od začátku po ruce, tady si je hráči museli vyhrabat z písku. A soudě podle toho, jak to ke konci soutěže vypadalo, to hrabání asi nebylo nic lehkého. Jako první je sice vyhrabal Baden, ale pak ho dohnal Luke a konečně vyhrál svou první individuální imunitu. Vítězství jsem mu přála, vypadal fakt šťastně
Po soutěži pokračovalo tajné taktizování proti Davidovi. Chvíli to vypadalo, že se Daisy prokecne před Lukem, ale i když jejich rozhovor ukázán nebyl, zřejmě o nic nešlo.
Na kmenové radě všichni pokračovali ve svých hereckých výkonech. Doufala jsem, že záběry na Davidovy podezřívavé pohledy znamenají, že nakonec ucítí nějaké podezření a zahraje imunitu, ale nestalo se tak. Nakonec ho podrazil celý kmen kromě jeho spojence Lukea a David odešel domů s imunitou v kapse. I když byl David můj oblíbený hráč, musím říct, že to byl opravdu nádherně provedený blindside a krásně uzavřel Davidovu až moc sebevědomou hru. Pobavila také jeho závěrečná slova, kdy litoval své volby módního stylu - že prý vypadal jako "brooklynský hipster"
Ještě k té skryté imunitě: podle pravidel Survivora již vyloučený hráč nemůže svou skrytou imunitu nikomu předat. Předání by muselo proběhnout před kamerami, např. ještě před kmenovou radou. Luke se sice Davida při loučení na imunitu zeptal, ale to bylo spíš proto, aby měl jistotu, že bude po Davidově vyloučení opět někde ukryta. Také se mi líbilo, jak Luke vyloučení svého spojence nesl optimisticky.
Jinak jak píše strom-z - doufám, že se teď Luke spojí s bývalými Aspiranty a povede se jim také nějaký blindside, třeba na Godmother Janine
Dojmy po EP16:
), Luke, Pia, Harry, Baden

David je skvělý hráč a jenom překvapoval, ale jakmile byl ve většině tak se vždy kvůli jeho chování chystal podraz, zajímavý.