V Nuku stále trvá rozkol Ozzy a Cirie, u které očekávám, že nepřežije první kmenovou radu, které se zúčastní. Čeká jí podobný osud jak HvV. Ani její scramble, který působil docela zoufale, což prakticky všichni prokoukli, jí nejspíš nepomůže. Tai trochu zbytečně naštvává ostatní svou přehnanou péčí o slepice. Jinak v Nuku nebyl nikdo tak nějak zřejmě na odstřel. Zajímavé jsou pro mě proklamované změny ve hře Sarrah a Sierry. Uvidíme, zda se jich budou držet.
V kmeni Mana byla situace zajímavější. Ciera se pořád oháněla big moves a i tady hned začala jmenovat, koho je potřeba vyřadit, což nikdo nechtěl být ten první. Očividně nepřečetla situaci dobře a byla první na řadě. Michaela to trochu zamíchala, že neumí udržet emoce, což z ní ale dělá super spojenkyni, protože je na ní všechno vidět. Brzké vyloučení Ciery jsem si přál, takže mě to moc potěšilo.
Začátek druhé poloviny mě ohromně potěšil Sandra a Tony jsou spolu v alianci! Z toho jsem byl nadšený. Bohužel to ale dlouho nevydrželo díky Tonyho paranoie. Troyzan se se Sandrou bavili o tom, že Tony není vůbec hrozba, načež se vynoří paranoidní Tony.
Tony, Tony. Kdybys tam zůstal trochu déle a poslouchal, o čem se baví, možná bys nebyl hned na odstřel. Tony hned šel proti Sandře, která se konfliktů nebojí. Upřímně mě udivilo, jak snadno Sandra všechny spojila. To byla paráda! Druhá IC byla od začátku docela jasná. Stejně jsem čekal, že prohraje Mana, protože druhá půlka dílu byla zatím prakticky pouze o nich. Na konci to Malcolm ale výborně dotáhl, až jsem si myslel, že to otočí. To se ale nestalo a na kmenovku šla Mana. Dost jsem se ale bál, že nakonec půjde Sandra. To dělení hlasů mi přišlo extrémně nebezpečné. Nakonec z toho ale Sandra vyvázla famózně. Bez jediného hlasu!
A vyloučení Tonyho, jakkoliv mě mrzí, naprosto chápu. Vůbec se nedokázal přizpůsobit situaci. Hrál stejně jako v Cagayan, kde byl totálně nepředvídatelný, což sice byla zábava sledovat, ale... Jako spojence bych ho nechtěl. Svoje vyloučení si prostě způsobil sám.
V prvním díle podle mě hrál skvěle taky Malcolm. Nicméně twist příště tím pořádně zamíchá. První na ráně pak budou Sandra a Cirie. Každopádně jsem moc zvědavý, jak to bude dál.
Fandím: Sandra, Malcolm, Varner, Michaela, Andrea, Cirie, J.T., Zeke

( ona je proste bozska), Varner, Cirie
Možná je nadšeni vyšší i díky sledování nepovedeného slovenského Ostrovu a českého RO. Ale bomba! Ciera nemrzí. Nikdy nepatřila k mým oblíbencům a šla na to zbytečně brzy agresivně. Tonyho bude asi škoda. Moc ho sice nemusím, ale dění v táboře by určitě oživil. Sandra baví hláškama 
Mrzí mě, že Cirie má terč, je to dobrá hráčka a manipulátorka, věřím, že to hodně zvrátí. Andrea měla málo prostoru. :/

Takže dva z oblíbených jsou hned ze hry - skvělé...