Chápu, že to vůči Malcolmovi nebylo fér, taky jsem mu fandila a bylo mi ho hrozně líto. Ano, jde to do jisté míry proti principu Survivoru, hráči neměli možnost se domlouvat v táboře a scramblit, ale to právě bylo nové a neokoukané. Scramblit se přece dá i na kmenovce, ať už pomocí narážek a náznaků nebo pomocí veřejného dohadování, jako jsme viděli v díle.
Hlavně si to do jisté míry zavinili sami Nuku - jo, nás je šest, jich je pět, máme většinu, easy peasy. Nechali se tím zaslepit a byli zbytečně namyšlení. Docela se divím, že nikoho z !!! Game Changers !!! nenapadlo, že by někdo z Mana mohl mít imunitu. A hlavně nikdo (a už vůbec ne J.T.) neměl ani náznakem prozradit, pro koho budou hlasovat - pak měli alespoň šanci, že Mana zahrají imunitu za někoho jiného. Pochybuju, že by je napadlo zahrát imunitu za Sierru - spíš by tipovali Brada jako fyzickou hrozbu a vůdce kmene.
Co se týče imunity, je to taky podezřele vhodné, že ji Tai našel zrovna, když to bylo nejvíc potřeba. Ale je možné, že produkce umístila skryté imunity až po promíchání kmenů. Troyzan už ji našel u Tavua, teď ji našel Tai u Mana, třeba se nápověda nachází i u Nuku, ale nikdo neměl štěstí? Ale je to Survivor, takže těžko říct...

. Malcolma je mi líto (měl to slušně rozehrané), na druhou stranu, kdyby šel s J.T (jak on chtěl) a volili spolu Sandru (tuhle informaci mohl J.T druhému kmenu předat) mohlo být vymalováno a nemusela se ani použít imunita. Hrál to na jistotu a doplatil na to. Obecně mi přišlo, že chce být až moc s každým kámoš a bojí se dělat větší kroky. Co mě osobně nejde moc do hlavy je Sandra... Proč jí tam proboha držej? Každému tam pomalu ale jistě pije krev, v soutěžích jen sedí na ty svý oplácaný řiti, ničemu v táboře nepomáhá jen má ty její trapný kecy - hráč absolutně na nic, bez užitku... Jinak jsem s vývojem na rozdíl od zbytku poměrně spokojen, Ciera OUT - hráč na nic, Tony sice byl vtipný, ale ta jeho paranoia a přehršle aktivity ho stálo krk a Caleb prostě hrát neumí.. Malcolma je škoda to ano, ale i takový je občas vývoj.
S takovýma twistama ať jdou do háje. Jako buduju si silnou pozici ve vlastním kmeni, aby mi pak produkce dala na záda terč a případně mě rovnou odepsala? Novo, nemáš v tom prsty? Všichni hráči, kteří se omílali, měli pozici v kmeni víc než slušnou (Brad, Sierra, Malcolm, Sandra), proč by se taky cílilo na slabé hráče druhého kmene? A jak se tam ten strůjce všeho zla pak strašně divil, že se tam hráči začli bavit mezi sebou? A co jako měli do háje dělat, když jinak s nikým z druhého kmene být nemohli?