25.8.2019
Spoiler alert na začátek: konečně jsme se dostali do fáze poroty, takže v Download sekci naleznete ke stažení i první díl Jury Villa
Na úvod pobavila kritika Davidovy "ostrovní módy"
Soutěž o odměnu byla klasická survivorská, ovšem odměna v podobě auta letos přišla docela brzy - většinou se o auto soutěžilo až tak v F6. Překvapilo mě, jak dlouho v soutěži vydržela Janine - asi si to chtěla spíš osobně dokázat, ale docela by mě udivilo, kdyby taková boháčka jako ona chtěla vyhrát nové auto, když si určitě může dopřát možná i lepší. Nicméně auto nakonec vyhrála Abbey a pokud bude i nadále úřadovat car curse, tak ona určitě tuto sérii nevyhraje
Následoval piknik, na který Abbey vzala Davida a Johna. S Johnem se Abbey zřejmě chtěla blíž seznámit, ale David do nich pořád valil taktiku. David to má sice dobře rozehrané, ale občas by to chtělo trochu víc sebereflexe... Teď už je víceméně jasné, že ho v budoucnu čeká hodně velký blindside (a určitě to bude zajímavá kmenovka)
Soutěž o imunitu aneb dobrovolný waterboarding! Tuhle soutěž bych si někdy chtěla vyzkoušet v praxi, docela by mě zajímalo, jaký to asi musí bejt - neskutečnej psychologickej nápor
Tentokrát byla ztížená tím, že se soutěžilo při západu slunce a ta studená voda rozhodně nijak nepomohla. Nakonec došlo k avizovanému souboji mezi Shaunem a Davidem, který nakonec vyhrál David.Takovým menším twistem však bylo to, že se na kmenovku šlo ihned po soutěži. Hráči dostali pouze menší prostor na taktizování před radou - kde prý byli tři ohniště a veškeré hovory o taktice mohly probíhat pouze u nich. Bylo to zajímavé sledovat, jaký vypuknul chaos. Ačkoliv byl jasným terčem Shaun, chvíli to vypadalo, že se někteří Šampioni nechají zviklat a budou společně s Aspiranty hlasovat pro Lukea. Naštěstí na kmenové radě, kde ještě proběhlo další argumentování, se Janine postavila na Lukeovu stranu a naopak hlasovala pro vyloučení fyzické hrozby. Bohužel pro Lukea však Shaun vyslovil nahlas to, co si někteří možná jen mysleli - kdyby Luke došel do finále, určitě to celé vyhraje - a to by mohlo eventuálně přispět k nějakému příštímu blindsidu Lukea.
Nakonec tedy odešel Shaun - a mě překvapilo, že pro něj hlasovali i někteří Aspiranti, včetně samotné Daisy. Nicméně jim asi bylo jasné, že Shaun půjde, tak se raději přiklonili na stranu většiny.
V Jury Ville mě pak překvapilo, že hráči mají možnost zavolat domů a vyspoilerovat tak vlastně svým blízkým, jak se ve hře umístili (teď si nevybavuju, jestli domů nevolali už v minulé sérii, nebo jestli si to pletu s novozélandskou řadou).
Next time on Australian Survivor nám už zase avizuje BIGGEST BLINDSIDE EVER, tak jsem zvědavá, co nás čeká
Dojmy po EP15:

Naštěstí Harry to trochu vyvážil, že ne všechny soutěží, co budou, musí Shaunovi sednout, ale už bylo pozdě a naštěstí jsme viděli správné vyřazení Shauna. Nicméně mu tleskám, že bojoval, co to šlo.