S genderovým pravidlem byl licencor (nevím jak se to píše
Málokrát na světě se stalo že by odešlo tolik žen/mužů na začátku hry.
Turecký licencor a Nova řekli že nemůžeme hrát pouze s muži.
Ondra samotný s genderovým pravidlem nesouhlasí. Zmínil to produkci (Turkům) ještě před začátkem hry o indivindy imunitu, že s jistotou půjde domů na KR muž (což se také stalo). Bohužel bylo již rozhodnuto a Ondra musel pravidlo sdělit hráčům.
Údajně po oznámení nebyly velké reakce.
Ondra pochválil Novu za to, že toto pravidlo ukázali veřejně, byť věděla že toto bude předmětem velké diskuze). Ostatní verze (které natáčí s CZ a SK např. Turecko, Řecko) toto pravidlo prý skrývají a hýbou s ním dál.
Vtipné je že Hrdinové očekávají zvrat na KR, aniž by věděli o pravidle genderu, protože vidí podrážděnost Jirky.
Jiří hraje agresivně s reportéry. Říká jim, jak mu kazí hru apod. Poté se s nimi ale vždy udobří.
Jakmile reportéři nebo hráči mluví s Adamem, Jiří si stěžuje na produkční s tím, že ho reportéři obrací proti jemu. Produkční se ho snaží vyvést z omylu, s tím že tu není „kmen redaktorů“ kteří by se ho snažili vyloučit.
Jiří si domluvil medical check. Místo toho se ale sešel s šéfovou hlavní produkce (Turci) a necelou hodinu se bavili o genderovým pravidlu.
Ondra nikdy nikoho neviděl, aby si takto vyskakoval. Produkce se ho snaží vyvést z omylu, to se jim ale nedaří.
Jirka ovlivňoval spoluhráče proti produkci, aby nevypovídali na zpovědích. Za toto může být člověk vyloučen ze Survivoru.
Jiří od produkce dostal informaci, že jestli chce odstoupit, musí toto oznámit na začátku KR. Když odstoupí nesmí nic dělat a mluvit na kmeny, aby nic neprozradil. (O tomto Jirka ví)
Jirka není v ohrožení, bylo jasné že Švanci je na vyloučení.
Následně se začal bavit s Ondrou o genderovém pravidle.
Ondra ho koriguje -> aby nemluvil na KR o věcech s produkcí.
Jiří na kmenové radě opakovaně vytahoval údajné problémy (které si myslel pouze on) produkce
Ondra se po KR zastal reportérů. Dělají maximum, co mohou.
Jirka okecává vše co může. Následně přichází věta Ondry: „Co tam máš dál?“. Na to Jirka odpovídá odstupem.
Ondra poslal Jirku pryč (protože odstoupil). Následně jde Jiří za Hrdiny a začíná mluvit (což nemůže a ví o tom). Poté ho Ondřej začíná posílat pryč, protože již porušil pravidla. Zbytek jsme viděli v díle.
Jirkovi je líto že ho Ondřej nenechal rozloučit (i když věděl o tom, že to nesmí).
Následně si Ondřej vypl mikrofon a sluchátko a začal vysvětlovat ostatním proč tam je on, že tu hru má moc rád, že chápe že genderové pravidlo je na nic, že je pro ně garance toho že ta hra se hraje tak jak má.
Duely nejsou stavěny podle lidí, kteří v něm jsou.
Tento duel se Ondrovi nelíbil. Prý je to jak na „Mistrovství Evropy dřevorubců“.
Ondrovi lítaly třísky do očí, takže polovinu duelu neviděl
Měnit se to nedá, protože už to je údajně naplánovaný
Ondřejovi vadí nekonečné házení a velmi silové hry.
Martin (SK) je chytrý v tom že například při hře o odměnu nesní celé jídlo, aby neměl bolesti nebo podobně.
Ondrovi na této verzi vadí hodně věcí…
Jídla od maminek vařila restaurace v DR dle receptů maminek. Jídla rebelů snědli v produkci
Sorry za vzhled, nějak se mi to nedaří srovnat

.. no však jsem psal , že to je arogantní blb .. jestli tohle všechno dělal , měli ho hned vyloučit , a to bez udání důvodu tečka . 

No mě bylo jasné , že buď jsem blbej já , že takové pravidlo neznám , nebo někdo dělá blbce ze mě .. Díky za objasnění .
My češi samotní nikdy finančně neutáhneme takový náročný projekt . A to i USA už x sezon točí jen na Fiji , finance , covid apod . I u nich to asi nesype tolik , kolik by chtěli.