Příspěvekod rhee » 27 úno 2014, 18:29
Jsem moc ráda za 3 kmeny, tenhle koncept mám nejraději (18 lidí, kmeny po 6, podle mě ideální počet - ani moc, ani málo, vyrovnaný počet žen a mužů, takže žádné ne/výhody do začátku). Líbí se mi i prostředí, je to sice pořád ostrov, není to ale ta typická a okoukaná příroda - vidíme víc trávy, jezírka jsou hezká. A samozřejmě mě nejvíc potěšilo, že je to po delší době série se samými nováčky a hlavně!! bez redemption islandu.
Dobrý twist do začátku - výběr kapitána a zvolení nejslabšího člene kmene. Volba kmene Brawn a Beauty mě nepřekvapila (sama bych ale asi zvolila spíš Lindsay než Trish, která je sice hubená, ale šlachovitá a nejspíš bude mít překvapivou sílu a výdrž). No a co se týče Brains - je sice hezké, že se někdo snaží promýšlet své kroky do budoucnosti, ale Garrett by měl být opravdu nebezpečný až po sloučení. Hned jsem si říkala, že mu asi nedochází, že jejich kmen zoufale potřebuje někoho, kdo jim pomůže vyhrát fyzické soutěže, díky čemuž se můžou vyhnout kmenové radě. David pořád sice myslel na den 39, ale už v té chvíli jsem si říkala, že s takovým přístupem bude mít problém se dostat do dne 4.
S Garrettem to bylo jako na houpačce, rozjezd měl dobrý - našel okamžitě HII, postavil se Davidovi a zařídil jeho odchod (což vlastně bylo přirozené, když ho David málem dostal ze hry, pomsta je sladká), jen díky němu získali při druhé soutěži takový náskok. Nebýt jeho, tak tam ty koše s dílky tahají z vody ještě dneska. Pak ale to všechno spláchl do.. víte čeho. Kde je těch 2000 hodin, které údajně věnoval přípravě?! Nejdřív se brání strategizování, na které se prý těšil, a pak předvede takovou komedii na druhé TC - prozrazení aliance, naléhání na Kass a její potopení, přeřeknutí, pokažení hře nejen sobě, ale i Spencerovi. A to, že si nechal HII v táboře? Na co myslel?!! Zahrání idolu snad zvažuju nejen podle toho, jaká je situace v táboře, ale i podle toho, jak se vyvíjí kmenová rada. Jo, synku, tobě by asi nepomohlo ani dalších 2000 hodin studia Survivoru.
Přitom se mi jejich krátkodobá aliance Garrett, Spencer & Kass líbila. Mohli se dostat daleko.
Nejradši bych si urazila ruce za to všechno dobré, co jsem před začátkem Cagayanu napsala o J'Tie. Obvykle mám dobrý čuch na lidi, ale tohle... Upřímně se stydím za to, že jsem do ní vkládala takové naděje. Asi za to mohlo hlavně moje zoufalé přání, aby se v Survivoru objevila konečně další schopná černoška (zatím se ve hře předvedly asi jenom dvě - Cirie a Taj).
Stalo se přesně to, co jsem tipovala těsně před začátkem po zhlédnutí Preview - není schopná ani na 10 vteřin zavřít pusu, rozkazuje a irituje lidi kolem sebe. K tomu se přidala její neschopnost dost rychle plavat a stačit ostatním (ano, gratuluji, získáváš 1. místo v soutěži "nejhorší plavec série", cenu si prosím vyzvedni hned po vypadnutí ze soutěže, nejlépe v příštích pěti minutách), neschopnost zacházet se zámky a absolutně tragický výkon u skládačky, kterou prosvištěla policistka a chlap, který je ve hře kvůli tomu, jak vypadá a ne tomu, co má v hlavě. Nedělám si iluze, že bych já sama bych předvedla bezchybný výkon, ale tohle byl totální výbuch. Nejsložitější je zasadit první dílek, od toho se dá už odrazit. To se jí povedlo poměrně rychle, a proto nechápu, co tam dál předváděla.
Doufám, že chodí kanálama. Teď se jenom bojím toho, že se vyplní i druhá část mojeho "proroctví" = dostane se jako všemi nenáviděný hráč až do konce. A ještě, když si řeknu, že nebýt Garretta, tak ze hry vyletí už po první TC, tak se mi chce brečet.
To, jak jsem jí fandila, byl ten největší omyl, kterého jsem se za těch 28 sérií dopustila a opravdu to není žádná nadsázka nebo zveličování jenom kvůli tomu, že je to takhle čerstvé. Celkově je kmen Brains OBROVSKÉ zklamání. Kass, opravdu si myslíš, že ve složení ty, Tasha, J'Tia a Spencer máte šanci vyhrát další soutěže?!
Jediný člověk z kmene, který za něco stojí a zajímá mě, je Spencer a ten, pokud něco hodně rychle nevymyslí, pomaže za kamarádem Garrettem. Chudák skončil jako Vytas mezi blbkama, uvidíme, jestli z toho dokáže vybruslit.
Vyloučení Davida jsem čekala, ale musím říct, že ve chvíli, kdy Probst přečetl třetí hlas pro Garretta, tak jsem začala zírat s otevřenou pusou a hrůzou v očích po tom, jak jsem si uvědomila, že se budu muset ještě kdovíjak dlouho přetrpět J'Tiu. Sakra!
Potěšily mě dvě soutěže o imunitu (druhá byla povedená). Mám hodně smíšené pocity z rozjezdu téhle série. Nemůžu říct, že bych se nudila, je tam docela dost zajímavých osobností, ale jsem úplně zhnusená z J'Tii a z celkového dojmu, který ve mě kmen Brains zanechal. Další poučení, že velká očekávání se nevyplácí. Brains nejsou brains, ale jsou (a teď si znovu vypůjčím moji oblíbenou Martyho hlášku) "dumber than a bag of hammers".
Fandím - Moji favoriti před začátkem série prořídli - Garrett venku, J'Tia je k zblití, Kass zklamala. Zbyl mi pouze SPENCER a LJ (zatím to vypadá, že má pod čepicí... doslova). Zbytek mě buď nezaujal, vadí mi nebo jsem dotyčného nepoznala dostatečně na to, abych ho někam zařadila (skoro nevím, že je ve hře třeba takový Woo, na kterého jsem se docela těšila, Jeremiah, Jefra nebo Alexis).
Ať už jsou pryč - J'TIA!!!!! (ale ta tam nejspíš bude smrdět ještě dlouho), Tony
Brice je překvapivě zatím snesitelný, asi jenom díky malému prostoru, který zatím dostal.
Survivor -
Hatch (S01, S08), Lex (S03), Brian (S05),
Andrew (S07), Fairplay (S07),
Boston Rob (S08, S20, S22), Ami (s09),
Tom (S10, S20), Stephenie (S10, S20), Gary (S11), Terry (S12),
Yul (S13),
Penner (S13, S16, S25), Peih-Gee (S15), Cirie (S16), Parvati (S16, S20), Ace (S17), Randy (S17), Stephen (S18), Russell H. (S19), Marty (S21), Jim (S23), Denise (S25), Malcolm (S25, S26),
Vytas (S27), Tyler (S30)
Face Off - Conor, Tate, Gage (S01), RJ, Ian, Rayce (S02),
Laura,
Roy, Rod, Derek, Alana (S03),
Anthony, Kris, Eric F., Wayne (S04),
Tate, Laura, Roy, Frank (S05), Tyler, Rashaad, Daran (S06),
Cig, George, Rachael, Sasha (S07), Emily, Logan, Adam (S08) Jasmine, Jordan, Ben, Nora (S09) Rob, Anna (S10)